Waarom de e-sigaret zo effectief is?

Stoppen met roken is niet alleen het doorbreken van een lichamelijk behoefte aan nicotine. Vooral het geestelijke aspect maakt roken zo verslavend. Het roken maakt onderdeel uit van je identiteit en gedrag. Stoppen met roken betekent dan ook het afrekenen met gedrag uit het verleden. Simpel even een paar nicotinepleisters plakken is dan vaak niet genoeg.

Met de e-sigaret hoef je bestaand gedrag niet aan te passen

Wanneer je een e-sigaret gaat gebruiken in plaats van de reguliere sigaret hoef je gedrag niet aan te passen. Je kunt gewoon blijven roken alleen rook je op een andere manier die niet schadelijk is voor de gezondheid. Dit is een ontzettend groot voordeel.

Hoewel de e-sigaret als gezond alternatief voor de gewone sigaret wordt gezien zijn tegenstanders nog niet volledig overtuigd van de e-sigaret. Tegenstanders zeggen dat er wel degelijk gevaarlijke stoffen in een e-sigaret gevonden zijn. Echter zijn de bewijzen hiervoor echt heel dunnetjes.

Bijkomstig voordeel van de e-sigaret is dat je deze ook binnen mag gebruiken. Zeker de geurloze variant van de e-sigaret mag bijna overal gebruikt worden.

Nicotine kun je langzaam afbouwen

Doordat er e-smokers zijn die wel, geen of nog maar heel weinig nicotine bevatten is het mogelijk om langzaam de hoeveelheid nicotine af te bouwen. Dit zorgt er voor dat je niet in een keer abrupt hoeft te stoppen met nicotine gebruik. Hierdoor kan het lichaam wennen aan het feit dat er steeds minder nicotine gebruikt wordt. Meestal zijn hierdoor de bijwerkingen dan ook veel minder heftig.

Stoppen met roken van sigaretten enorm veel voordelen

Stoppen met het roken van de echte sigaretten levert je al direct enorme voordelen op. Zo blijkt dat je hartslag al na 20 minuten een stuk lager wordt alsmede de bloeddruk. Ook merk je al binnen een week dat de conditie beter wordt. Veel meer adem en lucht hebben maakt het leven een stuk aangenamer.

Ook de kans op enge ziektes neemt direct af na de laatste sigaret. Je lichaam krijgt de kans om longen te reinigen. Uiteraard duurt dit wel enige tijd en is dit vooral ook afhankelijk van hoe lang je gerookt hebt.

Meer tips over stoppen met roken en andere gezondheidstips vind je op www.eengezonderlijf.nl