Waarom de e-sigaret in plaats van de klassieke tabak variant?

Waarom zou je kiezen voor een e-sigaret als je weet dat de klassieke tabak variant je goed bevalt? Daar kan ik een aantal redenen voor noemen: financieel, gezondheid en de geur.

Voor veel mensen is alleen de financiële reden al voldoende om te stoppen met de klassieke tabak sigaret en over te stappen op de moderne e-sigaret. Door over te stappen op de e-sigaret bespaar je gemiddeld 80%.
Een beetje e-sigaret kost gemiddeld € 20,00 á € 30,00 euro en gaat ongeveer een jaar mee. Afhankelijk van hoeveel je dampt koop je maandelijks voor circa € 10,00 e-liquids. Ook dien je de e-sigaret te onderhouden, dit kost tussen de € 5,00 en € 10,00 per maand. Dat is afhankelijk van hoeveel je dampt en voor welke e-sigaret je kiest.

Zeker niet onbelangrijk, je gezondheid. Zo als je in het vorige blog bericht kunt lezen is de e-sigaret vele male gezonder dan de klassieke tabak sigaret. Een e-sigaret bevat maar 1 schadelijke stof, dat is de nicotine. In de klassieke tabak sigaret zitten 4000 schadelijke stoffen die je bloedvaten, hart en longen het niet gemakkelijker maken jou langer en gezond te laten leven.
Als je de e-sigaret gaat dampen gaat je conditie met regelmatig sporten voorruit, je huidt zal zichtbaar verbeteren en je gaat je fysiek beter voelen.

Het roken van een tabak sigaret wordt door de sociale omgeving vaak als onprettig ervaren. Dit vanwege de geur en smaak wat roken met zich mee brengt. Daar in tegen heeft de e-sigaret een geur die ruikt zoals de gekozen e-liquid smaak, kies je voor bijvoorbeeld een aardbeiensmaak dan zal de damp ruiken als een aardbei. Ook kan het “mee roken” bij een e-sigaret geen kwaad, dit omdat de nicotine al uit de damp is als jij hem uitblaast.