Tips bij shisha kopen

Voor een beginnende shisha roker kan het bepalen van de juiste shisha een moeilijkheid zijn. Je hebt geen ervaring en weet niet welke het beste bij jou past. Shisha (ofwel de waterpijp) heeft vele verschillende soorten. In dit artikel vertellen wij de factoren waar je het meest rekening moet houden voor een goede waterpijp. De belangrijkste factoren blijken het land van herkomst, het materiaal waar het van gemaakt is, de hoogte, de mogelijkheid tot 2 of meer slangen en uiteraard de prijs.

Land van herkomst
Er is onderscheid te maken tussen de authentieke en moderne waterpijpen. De authentieke komen uit Egypte, Turkije of andere landen richting het midden-oosten. De moderne komt uit China en bestaat uit verschillende onderdelen. Een authentieke bestaat uit één stuk.

Hoogte
De hoogte hangt van persoonlijke smaak af. Een kleine shisha hoeft niet per se minder goed te roken. Het is handig om mee te nemen of als je op kamers woont. Echter, een grote shisha kan je makkelijker op de grond neerzetten en tegelijkertijd gebruiken.

Mogelijkheid tot meerdere slangen
Wil je alleen roken? Of rook je samen met vrienden? Als je alleen rookt heb je geen meerdere slangen nodig. Wil je met meer vrienden roken, dan kan een extra aansluiting handig zijn. Echter, wordt vaak alsnog één slang geprefereerd. Eén slang zou fijner roken dan meerdere slangen.

Prijs
De prijs hangt altijd af van de kwaliteit. Er zijn verschillende merken die goede kwaliteit shisha pijpen verkopen. De goede waterpijpen roken aanzienlijk beter en fijner dan de namaak pijpen die uit China komen. Hou daarnaast rekening dat je ook nog tabak en smaken moet aanschaffen om shisha te kunnen roken. Voor het samenstellen van jouw aankoop bij je nieuwe shisha kun je een kijkje nemen op de website van shishamasters. Bekijk de link en zie de verschillen tussen de waterpijpen.