Nicotine test

Bij het roken van een shisha-pen treedt geen verbranding op en komen er dus geen schadelijke stoffen als teer, cyanide en ammonia vrij. Dit zijn stoffen die je wel binnenkrijgt bij het roken van sigaretten. Elke keer dat je een trek neemt van je sigaret en deze rook inhaleert, vindt er een chemische reactie plaats. Tijdens deze reactie ontstaat er waterdamp. Wellicht denk je nu dat deze waterdamp onschuldig is. Maar het is meer dan alleen water.

Stoppen met sigaretten
Veel mensen die willen stoppen met roken doen stappen eerst over op de shisha-pen. Met deze elektronische sigaret kun je toch roken, zonder enige vorm van nicotine binnen te krijgen. Het idee is dan dat je op deze manier je nicotineverslaving kunt verslaan. Daarnaast zijn er ook veel rokers die vinden dat de sigaretten gewoonweg te duur zijn geworden en daarom kiezen voor de shisha-pen.

Testen op Nicotine
Een shisha-pen is gezonder dan een normale sigaret. Heb je een stok achter de deur nodig om te stoppen met roken? Laat je dan testen op nicotine door iemand. Met een nicotine test kun je controleren of iemand de laatste dagen heeft gerookt. Zo kun je laten zien dat je je aan de gemaakte afspraken hebt gehouden.