E-liquid kopen

Zo als je zelf wellicht al ontdekt hebt zijn e-liquids in vele smaken verkrijgbaar. De smaak is een persoonlijke voorkeur waarover niemand je advies kan geven, de smaken dien je zelf te proberen. Maar wat is dan wel belangrijk om op te letten bij de aankoop van een e-liquid, dat gaan we op deze pagina uitleggen.

Ingrediƫnten e-liquids
Iedere e-liquid is opgebouwd uit 3 ingrediƫnten. PG (propyleen glycol) VG (plantaardige glycerine) en nicotine indien je hiervoor kiest. Het is namelijk ook mogelijk om een e-liquid te kopen zonder nicotine. Een e-liquid zonder nicotine wordt gedampt door dampers die afgebouwd hebben naar 0mg nicotine of dampers die voor de smaak dampen. Ook niet geheel onbelangrijk om even te vermelden de PG en VG wordt ook in de Europese voedingsindustrie gebruikt als smaakstof.

Welke hoeveelheid nicotine?
Als je een keuze hebt kunnen maken uit de vele smaken e-liquids rest de volgende vraag: Hoeveel mg nicotine wil je in je e-liquid, een zeer belangrijk vraag! Als deze vraag niet juist wordt beantwoord kan het dampen zeer onprettig worden ervaren. Daarom in een korte opsomming een simpele uitleg wanneer hoeveel mg nicotine te kiezen:

  • 0mg, voor stoppers of niet rokers
  • 6mg, lichte light sigaretten/shag
  • 12mg, standaard sigaretten/shag
  • 18mg, sterke sigaretten/shag

Niet de juiste hoeveelheid nicotine
Als je niet de juiste hoeveelheid nicotine gekozen hebt kun je dit opmaken uit wat je ervaart tijdens het dampen.

Als je te weinig mg nicotine gekozen hebt kun je dit opmaken uit het feit dat je nicotine behoefte na een aantal teugen niet vervult is en je blijft dampen om te compenseren.

Heb je teveel nicotine gekozen dan wordt je duizelig en/of je ervaart een onprettig gevoel in je keel tijdens het dampen. Is dit het geval, dan raden wij je aan een e-liquid te kiezen met minder mg nicotine