Champix als alternatief voor de e-sigaret?

De e-sigaret is al helemaal ingeburgerd in de Nederlandse maatschappij. Een prima alternatief voor de echte sigaret. Uiteraard zijn er ook mensen die nog kritisch zijn over de e-sigaret. Echter zijn hun argumenten vaak gebaseerd op aannames en veronderstellingen.

Toch willen veel mensen uiteindelijk gewoon helemaal af van de sigaret en e-sigaret. Het kost geld en eigenlijk is het ook gewoon een vreemde gewoonte. Wil je helemaal stoppen met roken en lukt er helemaal niets dan is Champix wellicht het laatste redmiddel voor jou.

Champix gebruiken

Champix is een stoppen met roken medicijn. Het is in Nederland alleen op recept verkrijgbaar. Champix gebruik je door de capsules in te nemen met een glas water. Een kuur duurt 12 weken. Dit betekent dat je in de eerste week neem te capsules van 0,5 milligram in. Vanaf de tweede week wordt de dosering opgevoerd en ook wordt het aantal milligram verhoogt naar 1.

Door Champix in te nemen verhoog je de kans om te stoppen. Dit komt doordat Champix de drang naar een sigaret aanzienlijk vermindert en zelfs wegneemt.

Champix ervaringen in Nederland

In het algemeen hebben Nederlanders positieve ervaringen met Champix. Het medicijn kan echter wel bijwerkingen hebben die minder prettig zijn. Bijwerkingen zijn dat mensen soms zwaarder worden, raar gaan dromen, misselijk worden of minder goed naar de wc kunnen. Meestal trekken de bijwerkingen snel weg.

Vooral mensen die al van alles hebben geprobeerd gaan Champix gebruiken. Vaak ook op advies van de huisarts en in combinatie met een stoppen met roken programma. Dit komt doordat stoppen met roken alleen kan als je een bestaand gedragspatroon weet te doorbreken. Dit is lastig en lukt zeker niet als je niet gemotiveerd bent. Begeleiding kan daarbij heel goed helpen al moet je daar wel voor openstaan.

Champix bestellen online

Wat veel mensen niet weten is dat je tegenwoordig niet meer de deur uit hoeft om Champix te bestellen. Dit kan namelijk ook online. Pas echter wel op dat je via een betrouwbare website bestelt. Er zijn veel sites waar Champix goedkoop wordt aangeboden zonder een recept. Een recept is echter altijd noodzakelijk (ook online). Ook voor je eigen veiligheid is het belangrijk dat een arts meekijkt of Champix voor jou veilig is om te gebruiken.

Hier vind je een site met betrouwbare informatie over Champix kopen online.